П.К.Љуботен

Првото повторување

Rate this item
(0 votes)

Почитувани,

 

На огромна чест ве повикуваме на заедничко гледање на филмот К4 - Првото повторување - Македонија, 2016, Зоран Мајсторски, во рамките на Ехо '16. Прикажувањето на филмот е закажано на 20 октомври 2016 година со почеток во 19:00 часот, во Кино Милениум- Скопје.

Во филмот К4 е преставено првото повторување на насоката К4 која се наога на карпите на влезот на кањонот Матка. Првото искачување е од словенскиот алпинист Павле Козјек и македонецот Панче Георгиевски. На 10 јули 2016 година беше направено прво повторување на насоката од страна на македонските алпинисти Надир Мурсели (кој воедно е и член на нашиот планинарски клуб) и Зоран Мајсторски. Во филмот на Павле Козјек му се оддава голема чест на не само на оваа насока туку и сите негови искачувања.

Ве очекуваме!

Срдечно,

Тимот на ПК Љуботен

Marija Matovska

Marija Matovska

E-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Add new comment