П.К.Љуботен

Три Воде 2017

Rate this item
(0 votes)
TriVode TriVode

Сончево пролетно утро! 
На ред се Три Воде!
Старт на турата 08:00 ч. во с. Теарце.
Собрани од сите страни со насмевка и топол поздрав, тргнавме накај с. Брезно. Попатно со раскажување на разно-разни случки, со мирис на свежо расцветаните дрвја и по некое селфи, пристигнавме во с. Брезно каде што од страна на нашите најдраги љуботенци- ветерани ни беа подготвени топло ѓеврече и планинарски чај. По кратка пауза се упативме до нашата цел. Таму пристигнавме околу 11:00 часот каде што секој си уживаше на свој начин. Некои се сликаа во прекрасната борова шума, некои си лежеа во зелената трева, а некои пак си направија софра и наздравија за празникот Св. Недела и празничната тура. По некој час уживање-дојдоа облаците, се сликавме "една заедничка" и се упативме кон с. Лешок . Попатно бевме изненадени од пролетниот дожд, но... и на дожд знаеме да ја уживаме Планината . Со смеа и музика пристигнавме во с. Лешок и наздравивме за уште едно традиционална прошетка до Три Воде. 
На здравје за многу години ! 

Тина Миновска 

Last modified on Понеделник, 10 Април 2017 20:14

Add new comment