П.К.Љуботен

Волшебниот Белојшки водопад

Rate this item
(2 votes)

Уште еден убав неделен ден.Го посетивме Белојшки водопад,насмевките беа доказ за убавата дружба. И старо и младо сите заедно тргнавме село Белојште кон прекрасниот водопад. Се движевме по планинарска патека проверена од наша екипа, и уживавме во прекрасниот пролетен ден. Сонцето срамежливо ѕиркаше зад облаците, ама затоа нашите мали сонценца Лука, Ева, Лина и Матеа зрачеа со позитивна енергија. По два и пол часа пешачење пристигнавме на карпата, висока 1300 м. А од спротива прекрасниот водопад како да се радуваше на нашето присуство, а ние водушевени од неговата убавина побрзавме да фатиме поубаво место и да уживаме во прекрасната природа, секој на свој начин. По малку подолгата пауза моравме да се вратиме назад,сите пресреќни и со насмевки тон тргнавме кон село Белојште.....Ама тука не застанавме......Уште еден прекрасен ден поминат на прекрасната Шара....Затоа и ја сакаме... Поздрав од организаторот П.К Љуботен (напишано од Игор Стојановски)

Last modified on Понеделник, 24 Април 2017 22:09

Add new comment