П.К.Љуботен

Новини
Новини

Новини (4)

Среда, 03 Мај 2017 22:08

Титов Врв 2017

36то традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2747m.27 – 28 Мај (сабота – недела) 2017 година – Попова ШапкаГенерален спонзор на настанот е ТТК Банка АД СкопјеПланинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово по триесет и шести пат го организира традиционалното искачување на Титов Врв, кое само по себе низ годините стана препознатлив планинарски бренд во Република Македонија. Со вакви настани, нашата земја гради традиција која трае…
Понеделник, 10 Април 2017 20:14

Членарина за 2017

Известување за сите оние кои сакаат да се приклучат на ПК Љуботен, а воедно и потсетување за веќе постојните членови: Членарината, која изнесува 800 денари (за лицата под 18 год. истата е 400 ден) може да се уплати во просториите на клубот или на жиро с-ка:290400000013902 назив на примач: ПК Љуботен-Тетово, денонент: ТТК Банка АД Скопје, цел на дознака: членарина за 2017 година. Членарината потребно е да се уплати…
Петок, 14 Октомври 2016 17:08

Првото повторување

Почитувани,   На огромна чест ве повикуваме на заедничко гледање на филмот К4 - Првото повторување - Македонија, 2016, Зоран Мајсторски, во рамките на Ехо '16. Прикажувањето на филмот е закажано на 20 октомври 2016 година со почеток во 19:00 часот, во Кино Милениум- Скопје. Во филмот К4 е преставено првото повторување на насоката К4 која се наога на карпите на влезот на кањонот Матка. Првото искачување е од…
Драги наши планинари и планинарки, почнувајќи од Сабота 08.10.2016 се до крајот на месец октомври, планинарскиот дом на Љуботен нема да работи поради реконструкција на кровот. Сите активности кои се поврзани со престој во домот, се одложуваат за месец ноември. Од Ваша страна очекуваме разбирање и се надеваме на убаво време во текот на октомври. Срдечно, Тимот на ПК Љуботен